Ілюстрація REUTERS

Дослідницька компанія Canalys опублікувала звіт про стан ринку смартфонів у Європі за підсумками третього кварталу 2019 року. За цей період було продано 52,5 мільйона смартфонів, що на 8% більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Читайте такожSamsung представивши концепт нового складного смартфона

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Як свідчать дані звіту, лідером європейського ринку смартфонів як і раніше є компанія Samsung. На її частку припадає 35,7% всього ринку. За минулий рік компанія змогла збільшити продажі на 26% (або на 3,9 мільйона пристроїв). На другому місці опинилася компанія Huawei з результатом 22,2% частки ринку. В даному випадку зафіксоване невелике падіння продажів - на 0,1 мільйона одиниць. Замикає трійку лідерів Apple з результатом 18,6% частки ринку. У даному випадку скорочення обсягів збуту становить 0,4 мільйона пристроїв або 4%.

На четвертому місці розмістилася компанія Xiaomi з показником близько 10,5% частки європейського ринку смартфонів. При цьому серед лідерів ринку саме цей китайський бренд демонструє найістотніший приріст продажів - 73% (2,3 мільйона смартфонів в кількісному обчисленні). Зупинятися на досягнутому в Xiaomi не збираються. Як заявляє керівник Лю Вейбінг, тепер компанія прагне завоювати позиції Samsung та Apple, щоб одержати більшу частку на європейському ринку.

На п'ятому місці опинилася компанія HMD Global, що продає смартфони під брендом Nokia. Вона змогла реалізувати лише 0,9 мільйона пристроїв, що відповідає частці ринку в 1,8%. В даному випадку зафіксоване падіння продажів на 21%. Всі інші виробники сумарно продали 5,9 мільйона смартфонів і спільно контролюють 11,2% частки ринку. Їх сукупні продажі за минулий рік скоротилися на 24%.

фото Canalys