Ілюстрація REUTERS

Компанія Apple зважилася на кардинальні зміни у своїй стратегії з випуску смартфонів. Про це розповів аналітик Самік Чаттерджі з JPMorgan.

Читайте такожApple випустила оновлення iOS 13.2.3, що виправляє помилки попередніх версій систем

За даними джерела, з 2021 року Apple змінить своєї традиції представляти нову лінійку iPhone один раз на рік. Замість цього нас чекають дві новинки в першій половині року і дві у другій.

Відео дня

Це дозволить Apple краще конкурувати з суперниками на ринку, які випускають нові смартфони цілий рік, а також згладити потенційні помилки, оскільки можна буде міняти дизайн частіше, пише ixbt.com.

Що стосується 2020 року, то і тут Чаттерджі прогнозує сюрпризи. Якщо інші аналітики пророкували тільки три моделі наступної осені, то за даними Чаттерджі, у вересні нас чекає одразу чотири iPhone. Причому всі вони отримають OLED панелі і підтримку стільникових мереж п'ятого покоління 5G.

Очікуються дві молодші моделі iPhone 12 діагоналлю 5,4 і 6,1 дюйма і з двома камерами. Дві старші моделі iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max отримають екрани діагоналлю 6,1 і 6,7 дюйма, а також потрійні камери з підтримкою 3D-сканування оточення і розширеними можливостями роботи з доповненою реальністю. Що стосується підтримки 5G, то старші отримають підтримку частот mmWave, а молодші будуть обмежені діапазоном частот нижче 6 ГГц.