Ілюстрація REUTERS

Компанія Huawei заявила, що вона проведе презентацію своїх нових флагманських смартфонів Huawei P40 і P40 Pro наприкінці березня наступного року в Парижі. При цьому апарати отримають програмну оболонку EMUI 10 на базі операційної системи Android 10. Зазначається, що пристрої не отримають сервіси Google, а замість них буде пропонуватися власне рішення виробника - Huawei Mobile Services.

Читайте такожHuawei повністю замінила американські компоненти в смартфонах

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на заяву голови споживчого напряму Huawei Річарда Ю.

Відео дня

"Він пообіцяв небачений раніше дизайн, а також покращену якість зображень, одержуваних за допомогою камери. Серед інших поліпшень також згадувалися продуктивніший чіпсет та збільшений час автономної роботи. Як очікується, смартфони Huawei P40 і P40 Pro будуть оснащені процесором Kirin 990 5G, а чіп Kirin 1020 повинен вийти разом зі смартфоном Mate 40", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нові флагмани компанії будуть поширюватися за звичайними каналами: через операторів зв'язку і магазини. Єдине, що буде відрізнятися від покоління P30, це відсутність додатків і сервісів Google, на зміну яким прийдуть альтернативи від Huawei. Тепер у Huawei є кілька місяців, щоб залучити розробників і забезпечити доступність популярних додатків в альтернативному магазині компанії.

"Що стосується HarmonyOS, власної операційної системи Huawei, то вона поки не буде доступною на смартфонах. Huawei нещодавно підтвердила свою відданість використання Android у своїх мобільних пристроях. Разом з тим, компанія планує використовувати HarmonyOS для більш інтелектуальних пристроїв (розумних телевізорів, годинників, колонок і т. д.)", - підкреслює видання.