Еммануель Макрон / REUTERS

Франція і США досягли угоди в спорі щодо спірного французького «цифрового податку». У разі його прийняття постраждали б деякі з найбільших технологічних компаній, що базуються в США.

Читайте такожApple і Франція закінчили десятирічну податкову "війну": компанія виплатить півмільярда євро

Нагадаємо, Франція прийняла закон, який вимагає від великих компаній, що надають цифрові сервіси, сплачувати податок у розмірі 3% від суми річного доходу, одержуваного від надання послуг французьким користувачам. У США розкритикували цей документ, заявивши, що податок був прямо націлений на великі американські технологічні компанії, такі як Google, Facebook і Amazon. У відповідь США пригрозили ввести величезні мита на французькі товари, передає itc.ua з посиланням на The Verge.

Відео дня

Але президент Франції Еммануель Макрон цього тижня заявив в сервісі мікроблогів Twitter, що у нього була «відмінна дискусія» про податки з президентом США Дональдом Трампом.

«Ми будемо працювати разом над хорошою угодою, щоб уникнути підвищення мит», — написав Макрон.

За даними The Wall Street Journal, Франція погодилася відкласти впровадження податку до кінця 2020 року, в той час як США відкладають введення мит. Переговори будуть продовжені, оскільки дві країни мають намір обговорити ширшу міжнародну угоду про податки протягом 2020 року.