Apple / ілюстрація / REUTERS

Компанія Apple тимчасово закриє всі свої офіційні магазини та корпоративні офіси на материковій частині Китаю через епідемію смертельного коронавірусу, який забрав життя понад 250 людей.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на заяву компанії, пише Громадське.

Читайте такожПродавці AliExpress почали призупиняти доставку товарів через коронавірус

Відео дня

«З огляду на обережність і на підставі останніх рекомендацій провідних експертів у сфері охорони здоров'я ми закриваємо всі наші корпоративні офіси, магазини й контактні центри на материковій частині Китаю», — йдеться в заяві Apple.

Водночас інтернет-магазин Apple працюватиме в країні без змін.

Агенство Bloomberg пише, що Apple планував замовити у постачальників близько 80 мільйонів iPhone у першому півріччі 2020 року. Однак через спалах коронавірусу виробництво Apple в Китаї опинилося під загрозою.

Раніше ми повідомляли, що Google тимчасово закриває усі свої офіси в Китаї та на Тайвані, щоб убезпечити співробітників від китайського коронавірусу. Інші технологічні компанії, зокрема Facebook, Amazon та Microsoft, повідомили про те, що обмежують ділові поїздки своїх співробітників до Китаю.

Крім того, автовиробники General Motors та Toyota закрили свої заводи у Китаї попередньо до 9 лютого.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

За даними влади КНР, на сьогодні в країні від інфікування новим коронавірусом вже померли 259 осіб. Підтверджено 11 тис. 821 випадок захворювань, викликаних коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Станом на 1 лютого новий коронавірус виявлено у 24 країнах світу.