Ілюстрація REUTERS

Карти Google стали невід'ємною частиною життя не лише мандрівників, але й понад 1 мільярда осіб, які користуються ними щомісяця. Свій 15-й день народження Карти Google вирішили відзначити новим логотипом, зовнішнім виглядом та оновленням продуктів.

Читайте такожInstagram приносити понад чверть загальної виручки Facebook - Bloomberg

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"У лютому 2005 року компанія Google запустила першу версію своїх Карт, які в епоху паперових карт дозволяли користувачам прокласти маршрут в інтернеті й... роздрукувати його на принтері", - йдеться в повідомленні.

фото Google

Починаючи відсьогодні, користувачі отримають оновлений додаток Карти Google для Android і iOS, інтерфейс якого буде розбитий на п'ять вкладок: Що поруч?, Поїздки, Збережене, Додати і Новини.

фото Google
  • Що поруч?: у цій вкладці зібрана інформація, рейтинги, огляди й багато іншого про близько 200 мільйонів місць по всьому світу, в тому числі місцеві ресторани, найближчі цікаві місця та пам'ятки міста.
  • Поїздки: незалежно від виду транспорту, ця вкладка має допомогти вибрати найефективніший маршрут. При цьому користувач зможе налаштувати щоденний маршрут, щоб отримувати оновлення руху в режимі реального часу, час поїздки та пропозиції щодо альтернативних маршрутах.
  • Збережене: користувачі зберегли понад 6,5 мільярда місць на Картах Google. Тепер вони зможуть знайти їх в одній вкладці, а також знайти й упорядкувати плани майбутньої поїздки й поділитися рекомендаціями про місця, де були.
  • Додати: сотні мільйонів осіб щорічно надає інформацію, яка допомагає постійно оновлювати Карти Google. З допомогою нової вкладки "Додати" користувачі зможуть простіше ділитися знаннями про їх місцевість, такими як подробиці про дороги та адреси, пропущені місця, відгуки про заклади та фотографії.
  • Новини: ця вкладка надасть інформацію про тенденції, рекомендовані місця для відвідування від місцевих експертів і спеціалізованих компаній, таких як The Infatuation. Крім відкриттів, збереження й обміну рекомендаціями щодо своєї мережі, користувачі зможуть безпосередньо спілкуватися з компаніями, щоб отримати відповіді на питання.
фото Google

У Google зазначають, що оскільки вони святкують день народження Карт, то під час використання навігації користувачі зможуть побачити піктограму святкового автомобіля, яка буде доступна протягом обмеженого часу.

фото Google