Ілюстрація REUTERS

Численні чутки стверджують, що цього року Apple представить свої перші смартфони з підтримкою стільникових мереж п'ятого покоління на базі модему Snapdragon X55.

Читайте такожApple оштрафували у Франції на 25 мільйонів євро за уповільнення роботи старих iPhone

Однак нові дані Fast Company вказують на те, що Apple все ж має намір використовувати власний антенний модуль замість існуючого рішення від Qualcomm. Це викликано бажанням обмежити залежність від напівпровідникового гіганта.

Відео дня

Про це пише itc.ua з посиланням на The Verge.

Джерело стверджує, що проблема полягає в розмірі 5G-антени Qualcomm QTM525 (mmWave), яка нібито занадто товста для витонченого корпусу наступних моделей iPhone. Тому Apple розробляє власний антенний модуль, який відповідає передбачуваному дизайну смартфонів. Однак остаточне рішення ще не прийнято, компанія зараз розглядає обидва варіанти конструкції.

Розробка Apple власної 5G-антени має сенс, враховуючи, що залежність від Qualcomm – лише справа часу. Минулого року Apple врегулювала судовий спір з Qualcomm, а її колишній партнер Intel так і не зміг надати 5G-модеми в необхідні терміни. Тим не менш, за словами джерела, Apple підходить до відновлення відносин з Qualcomm з великою обережністю, побоюючись нових претензій.