фото iXBT

Сьогодні компанія вже представила флагманський ноутбук MateBook X Pro та планшет MatePad Pro, а зараз дійшла черга й до флагманського смартфона.

Читайте такожApple вводити обмеження на поставки iPhone через коронавірус

Про це повідомляє портал iXBT.com.

Відео дня

"Причому це не звичайна модель, а з гнучким екраном, що йде на зміну Mate X. Новинку назвали Mate Xs", - йдеться в повідомленні.

фото iXBT

Зазначається, що Mate Xs - доведений до розуму Mate X. Наприклад, панель OLED тут посилена (або захищена - в залежності від того, як подивитися) двошаровою структурою на основі поліамідних плівок, склеєних прозорим клеєм. Змінилася конструкція петель (шарнір називається "крило сокола"), внаслідок чого вони мають стати міцнішими.

фото iXBT

Діагональ екрану в розкладеному стані як і раніше становить 8 дюймів при роздільній здатності 2480 х 2200 пікселів. Це більше, ніж у Samsung Galaxy Fold. Взагалі, Huawei практично весь анонс порівнювала Mate Xs з Galaxy Fold, і зрозуміло, хто вигравав у цьому порівнянні. Достатньо навести один слайд.

фото iXBT

У складеному стані діагональ фронтального екрану становить 6,6 дюйма, тильного (який можна використовувати в якості видошукача під час автопортретування на основну камеру) - 6,38 дюйма.

фото iXBT

Оскільки фронтальної камери в цій моделі немає, то єдиний варіант робити селфі - лише за допомогою основної камери. Вона, до речі, представлена чотирма модулями. Основний - з датчиком роздільною здатністю 40 Мп і об'єктивом з діафрагмою F/1,8. Є ще 16-мегапіксельний модуль зі надширококутним об'єктивом з діафрагмою F/2,2 і 8-мегапіксельний модуль з телеоб'єктивом з діафрагмою F/2,4 та оптичною стабілізацією.

фото iXBT

Місткість акумулятора Mate Xs становить 4500 мА·год. Підтримується швидка зарядка потужністю 55 Вт, та відповідний блок включений в комплект поставки.

фото iXBT

Новинка працює під управлінням Android 10 з фірмовим інтерфейсом EMUI 10, але без сервісів Google: замість них - екосистема Huawei Mobile Services.

фото iXBT

Конфігурація у смартфона одна-єдина - з 8 ГБ оперативної пам'яті та 512 ГБ флеш-пам'яті. Ціну вже оголошено: 2500 євро. Продажі стартують у квітні.