фото Xiaomi

Компанія Xiaomi анонсувала два нових ігрових смартфони в рамках ігрової серії Black Shark: звичайну модель Black Shark 3 і поліпшену версію Black Shark 3 Pro.

Читайте такожVivo випустила ігровий смартфон з підтримкою 5G (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Обидві новинки отримали характерний X-образний дизайн з чіткими геометричними вигинами та канавками на задній панелі. Пристрої 2020 року відрізняються переробленим трикутним блоком камер. Також на задній панелі можна бачити логотипи Tencent Games і 5G. Це говорить про співпрацю з Tencent Games у сфері оптимізації геймплею (підтримується Tencent SolarCore Gaming Acceleration Engine) і підтримку нового стандарту зв'язку", - йдеться в повідомленні.

фото Xiaomi

Смартфон Black Shark 3 оснащений 6,67 дюймовим AMOLED дисплеєм, який вперше в галузі підтримує частоту відгуку сенсора 270 Гц. Час відгуку на дотик становить 24 мс, а на дотики декількома пальцями – 28 мс. Частота оновлення зображення становить 90 Гц. Модель Black Shark 3 Pro і зовсім може похвалитися наявністю 7,1-дюймової панелі AMOLED з роздільною здатністю Quad HD+ 3120×1440 точок. Додатковими відмінностями версії Pro є наявність двох фізичних кнопок довжиною 21 мм на правій грані корпусу і додаткового горизонтального приводу тактильного зворотного зв'язку, покликаного підвищити реалістичність геймплею.

фото Xiaomi

Обидві моделі несуть на борту процесор Snapdragon 865, який доповнено оперативною пам'яттю LPDDR5 об'ємом до 12 ГБ вбудованої флеш-пам'яттю UFS 3.0 місткістю до 256 ГБ. Новинки оснащені рідинною системою охолодження Sandwich Cooling. Вона передбачає використання двох батарейних блоків, між якими розташована материнська плата довжиною 116 мм. Найгарячіші компоненти, такі як процесор і 5G, рознесені на платі якомога далі один від одного. Відстань між ними на материнській платі становить 39 мм. На кожній стороні плати розміщені 100-миллимтеровые блоки (з графітовим покриттям) рідинної системи охолодження, формуючи своєрідний сендвіч, що і дало назву системі охолодження. Щоб ще більше підвищити ефективність тепловідведення, смартфони комплектуються зовнішнім вентилятором.

фото Xiaomi

Як говорилося вище, пристрої містять потрійні модулі камер. Головний модуль виконаний на базі 64-мегапіксельного сенсора. Також в наявності є 13-мегапіксельний надширококутний модуль з кутом огляду 120 градусів і 5-мегапіксельний сенсор аналізу глибини знімається сцени.

фото Xiaomi

Модель Black Shark 3 містить батарею місткістю 4720 мА-год, а версія Pro – місткістю 5000 мА-год. В обох випадках підтримується швидка зарядка з передачею 65 Вт енергії, і обидві моделі можна зарядити на 100% всього за 38 хвилин. На корпусі можна знайти 3,5-міліметровий звуковий роз'єм. Підтримується зв'язок 5G Wi-Fi, 6, і передбачений спеціальний комбінований режим використання обох сполук для збільшення пропускної здатності. Нарешті, згадується можливість використання голосових команд в іграх, наприклад, якщо в грі Arena of Valor сказати слово «grenade», то ігровий персонаж кине гранату. Однак перелік ігор з такими можливостями не дуже широкий.

фото Xiaomi

Смартфон Black Shark 3 надійде у продаж з 6 березня в наступних конфігураціях:

  • 8 ГБ ОЗП + 128 ГБ накопичувач – $502;
  • 12 ГБ ОЗП + 128 ГБ накопичувач – $545;
  • 12 ГБ ОЗП + 256 ГБ накопичувач – $573.

Версію Black Shark 3 Pro можна буде купити в Китаї з 17 березня. Користувачам будуть доступні наступні конфігурації:

  • 8 ГБ ОЗП + 256 ГБ накопичувач – $674;
  • 12 ГБ ОЗП + 256 ГБ накопичувач – $717.

Слід зазначити, що минулого року модель Black Shark 2 Pro в конфігурації 12 ГБ ОЗП + накопичувач місткістю 128 ГБ пропонувалася за доступнішою ціною $430.