Ілюстрація / REUTERS

Компанія Apple готується до можливої затримки випуску своїх перших iPhone 5G, оскільки пандемія коронавірусу загрожує глобальному попиту і порушує графік розробок.

Читайте такожApple може відкрити частину магазинів у першій половині квітня

Про це повідомили джерела Nikkei Asian Review, знайомі з цим питанням, передає kommersant. За словами трьох осіб, в Apple обговорювали можливість відстрочки запуску на кілька місяців, в той час як джерела в ланцюжку поставок кажуть, що практичні перешкоди можуть відтермынувати випуск, спочатку запланований на вересень.

Відео дня

«Крім обмежень в ланцюжку поставок, Apple стурбована тим, що поточна ситуація значно знизить інтерес споживачів до оновлення своїх телефонів, що може призвести до прохолодного прийому першого iPhone 5G», - повідомило одне з джерел. «Apple ухвалить остаточне рішення не пізніше травня, враховуючи нестабільну ситуацію у світі», - сказало інше джерело. В Apple інформацію коментувати відмовилися.

Раніше компанія Apple повідомила, що деякі з її роздрібних магазинів можуть відкритися в квітні. Про закриття своїх роздрібних магазинів в Китаї на тлі поширення коронавірусу COVID-19 компанія повідомила на початку лютого. 14 березня всі 42 магазини в КНР відновили роботу, але були закриті інші 458 магазинів за межами Китаю.