Ілюстрація REUTERS

Глобальна комунікаційна компанія OneWeb, створює глобальну мережу роздачі інтернету, заявила про своє банкрутство у зв'язку з негативним економічним впливом пандемії COVID-19.

Читайте такожУ Мінцифри анонсували запуск мобільного додатку для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Згідно з прес-релізом, з початку 2020 року компанія вела активні переговори з інвесторами про фінансування програми запусків інтернет-супутників і була близька до підписання потрібних контрактів. Однак епідемія коронавіруси повністю зупинила цей процес і змусила компанію заявити про неможливість виконання своїх зобов'язань перед працівниками та кредиторами.

Зазначається, що в останні роки компанії вдалося запустити 74 супутники для роздачі інтернету з 600 запланованих та 44 наземні станції для прийому сигналу супутників.

Також повідомляється, що OneWeb успішно продемонструвала роботу своєї системи зі швидкістю інтернету понад 400 Мбіт/с.

Як повідомляв УНІАН, згідно з дослідженням міжнародної аналітичної компанії Kantar, глобальне споживання інтернету з моменту оголошення Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) епідемії коронавірусної інфекції COVID-19 пандемією 11 березня збільшилася на 70% у порівнянні з попереднім періодом.

Станом на ранок 30 березня, кількість інфікованих коронавірусом у світі перевищила 700 тисяч осіб, з них летальних випадків - понад 34 тисяч.

Довідка УНІАН. OneWeb – глобальна телекомунікаційна компанія, яка займається забезпеченням широкосмугового інтернету за допомогою технологій мобільного супутникового зв'язку.

Штаб-квартира компанії знаходиться у Великобританії.

Інвесторами проекту OneWeb виступали такі відомі компанії, як Airbus Group, Bharti Enterprises, Hughes Network Systems, Intelsat, Qualcomm Inc., The Coca-Cola Company, Totalplay, Grupo Salinas Company, Virgin Group.