Ілюстрація REUTERS

Світові витрати кінцевих споживачів на IT-інфраструктуру (сервери та корпоративні системи зберігання даних) у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 скоротяться на 3,4% у 2020 році у порівнянні з попереднім роком – до 88,6 мільярда доларів з 91,7 мільярда доларів у 2019 році.

Читайте такожМіжнародна компанія зі створення глобальної мережі OneWeb збанкрутувала через коронавірус

Про це йдеться у дослідженні аналітичної компанії International Data Corporation.

Відео дня

Водночас у компанії прогнозують, що падіння буде короткочасним і вже у 2024 році витрати на IT-інфраструктуру зростуть на 27,2% у порівнянні з 2019 роком - до 116,6 мільярда доларів.

Як повідомляв УНІАН, згідно зі звітом міжнародного дослідницького центру International Data Corporation, зростання витрат на продукцію світової IT-галузі через коронавірус сповільниться у 2020 році до 4,3% з прогнозованих в кінці 2019 року 5%.

На думку менеджера комітету IT Європейської Бізнес Асоціації Ольги Куничак, у 2020 році українські IT-компанії не зможуть розраховувати на звичний для них щорічне зростання на 20-30%, тому головним завданням для галузі є збереження показників 2019 року: понад 4 мільярди доларів експорту послуг і понад 200 тисяч працюючих у галузі.

Довідка УНІАН. International Data Corporation – міжнародна компанія по дослідженню ринків, яка надає послуги консалтингу у сферах IT, телекомунікацій та сучасних технологій. Власником компанії є американська дослідницька компанія International Data Group.