Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), забрала ліцензію на використання радіочастот для високошвидкісної зв'язку 4G в оператора мобільного зв'язку "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") у зв'язку з несплатою їх вартості.

Читайте такожАМКУ зобов'язав мобільних операторів не підвищувати тарифи в умовах карантину

Про це повідомила прес-служба комісії.

Відео дня

Зокрема, компанія мала сплатити 193,6 мільйона гривень до державного бюджету до 1 квітня, але не зробила цього до визначеної комісією дати.

Наступним кроком, відповідно до вимог законодавства, має стати анулювання дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів.

Також регулятор вимагає від оператора надати в десятиденний строк відповідний план заходів для належного реагування та прийняття необхідних заходів і рішень, якщо "Інтертелеком" ухвалить рішення про припинення у встановленому порядку надання телекомунікаційних послуг.

Крім цього, НКРЗІ звернулася в Кабмін, РНБО, Генштаб ЗСУ, СБУ і Держспецзв'язку щодо надання інформації про отримання відповідними державними органами, в тому числі спецкористувачами, послуг рухомого (мобільного) зв'язку від "Інтертелекому".

Як повідомляв УНІАН, 17 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), надала відстрочку оператору мобільного зв'язку "Інтернаціональні телекомунікації" ("Інтертелеком") до 1 квітня по сплаті за ліцензії на використання радіочастот для високошвидкісної зв'язку 4G.

18 березня найбільші мобільні оператори України "Київстар", "Vodafone Україна" і lifecell отримали ліцензії на радіочастотний ресурс, необхідний для запуску високошвидкісного інтернет-зв'язку 4G на всій території України.

Довідка УНІАН. "Інтертелеком" - українська компанія-оператор мобільного зв'язку, яка входить у четвірку найбільших компаній-операторів України. "Інтертелеком" належить кіпрській компанії Odinako LTD та російському бізнесменові Віктору Гушану.