Ілюстрація REUTERS

Google похвалилася, що версія Android 10, яка вийшла 3 вересня 2019 року, показала найвищі темпи поширення за всю історію.

Читайте такожGoogle україни ратифікувала "зрозумілу" маркування стандартів зв'язку для Android 11

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"За даними Google, Android 10 поширилася на 100 мільйонах пристроїв протягом п'яти місяців після релізу у вересні 2019 року - на 28% швидше в порівнянні з попередньою версією Android 9 Pie. У Google пов'язують такий успіх з недавніми ініціативами Google Project Treble та Project Магістралі, які експлуатують модульний підхід оновлення основних компонентів", - йдеться в повідомленні.

фото Android

Як видно на графіку, до цього моменту під управлінням Android 10 по всьому світу працює понад 400 мільйонів пристроїв. Водночас Google скромно замовчує, яку частку займає Android 10 у загальному обсязі ринку. Офіційною статистикою про популярність різних версій операційної системи Android компанія Google перестала ділитися вже давно. У квітні ми дізналися, що за сім місяців Android 10 змогла зайняти лише 8,2% ринку. Водночас  Android Pie, що вийшла в серпні 2018 року, станом на серпень 2019 року займала 22,6% ринку Android.

"У підсумку можна сказати, що за останні два роки Google помітно виросла в питанні прискорення випуску оновлення Android сторонніми виробниками, але темпи випуску оновлень, як і терміни підтримки (дворічний цикл з двома великими оновленнями), залишають бажати кращого. Зокрема, порівнювати iOS і Android за поширення свіжих версій не зовсім коректно з очевидних причин (iOS - закрита ОС Apple, яка використовується тільки на iPhone, тоді як Android open-source проект, який використовується сотнями компаній по всьому світу). І все ж таки під управлінням iOS 13 зараз працює 81% усіх активних пристроїв Apple, а iOS 14 (вчора вийшла перша публічна бета) буде працювати навіть на iPhone 6S, випущеному у 2015 році, і iPhone SE першого покоління", - підкреслює видання.

Якщо дана тенденція збережеться і прийдешня Android 11 (днями вийшла друга бета), реліз якої очікується 8 вересня, буде поширюватися ще швидше.