'Датагруп-Volia' підключила до безкоштовного інтернету більше 400 бомбосховищ та 60 шкіл

Один з найбільших українських провайдерів волоконно-оптичної інфраструктури та цифрових послуг "Датагруп-Volia" за час війни підключив до безкоштовного інтернету 440 українських бомбосховищ у 18 областях України, а також підвали 60 українських шкіл.

Про це повідомив СЕО "Датагруп-Volia" Михайло Шелемба на прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи компаній за майже 7 місяців війни.

"Ми підключили більше 440 бомбосховищ по всій країні. Потім зробили більший фокус на школи, бо розуміли, що буде починатися навчальний процес. Війна нікуди не дінеться, наші діти мають повертатися в школи, вони не мають втрачати цей час. Тому зараз йде активна фаза підключення бомбосховищ шкіл. Вже 60 шкіл підключено", - сказав Шелемба.

Відео дня

За словами СЕО компанії, "Датагруп-Volia" ліквідувала  40 тисяч аварій мережі, що виникли внаслідок активних бойових дій, витративши на відновлення обладнання, сервісів  та інфраструктури майже 50 млн грн.

"100 кілометрів волоконно-оптичних ліній були пошкоджені – ми їх відновили. Колл-центр обробив майже 800 тисяч дзвінків та перші три місяці працював без вихідних", - додав Шелемба.

'Датагруп-Volia' підключила до безкоштовного інтернету більше 400 бомбосховищ та 60 шкіл

За два дні до початку війни, як зазначив СЕО компанії, "Датагруп-Volia" авансом перерахувала 53 млн грн податків до державного бюджету.

Крім того, компанія активно допомагає армії. За словами Шелемби, "Датагруп-Volia" придбала для Збройних Сил України більше 4 тисяч рацій та іншого спеціального обладнання на суму близько 8 мільйонів доларів. Ще 10 млн грн були перераховані до фандрейзингової платформи United24.

"Це теж один із кроків, які ми здійснюємо для підтримки цифрової інфраструктури країни. Дуже велике дякую хочемо передати нашим абонентам, які свої бонуси конвертували в фінансову допомогу для ЗСУ. За цим механізмом ми віддали більше півмільйона гривень", - сказав Шелемба.

Також важливим соціальним проектом, який ініціювала компанія, стала підтримка 50 дітей сиріт-війни.

"Вже третій місяць триває цей проект. Ми виділяємо 500 тис. грн на місяць. І ми взяли на себе зобов’язання підтримувати цих дітей до повноліття. Це не в рамках бюджетного року чи короткої акції. Це досить серйозний крок. Так, це крапля в морі, якщо враховувати масштаб величезної трагедії, яку ми зараз маємо в Україні, але якщо кожний бізнес візьме на себе частину цієї ноші, то, я думаю, ми зможемо зробити досить велику хорошу справу для наших майбутніх поколінь", - сказав він.

'Датагруп-Volia' підключила до безкоштовного інтернету більше 400 бомбосховищ та 60 шкіл

Довідка. "Датагруп" – всеукраїнський оператор зв'язку для бізнесу та дому. Компанія є провідним українським оператором фіксованого зв’язку в корпоративному та оптовому сегментах. "Датагруп" надає широкий спектр послуг для бізнесу, включаючи побудову корпоративних мереж, інтернет-послуги та телебачення, кібербезпеку й захист від DDoS-атак, послуги телефонії та аутсорсинг контакт-центрів, хмарні послуги та послуги дата-центру. Для приватних користувачів "Датагруп" надає послуги доступу в інтернет, телебачення і телефонії. 

У червні 2021 року "Датагруп" завершила підписання угоди про придбання 100% українського провайдера послуг платного телебачення та кабельного швидкісного інтернету - групи компаній Volia, та заявила про подальший розвиток консолідованого активу - "Датагруп-Volia".

Volia – провідний національний український провайдер телекомунікацій, який пропонує понад 200 телеканалів від українських та найкращих міжнародних телекомпаній, онлайн-кінотеатри та бібліотеки контенту від найкращих світових студій, дотримуючись усіх міжнародних стандартів у галузі авторського права та суміжних прав. Онлайн-кінотеатр Volia TV є одним із найбільших в Україні та налічує понад 20 тис. фільмів і серіалів від таких кіностудій, як Disney, Marvel, Pixar, DreamWorks, Universal, Paramount Pictures, Fox і Film.ua