Ілюстрація REUTERS

Народний депутат від "Слуги народу" Вікторія Підгорна запропонувала закрити месенджер Телеграм через поширення в ньому сумнівної та злочинної інформації.

Читайте такожМінцифри спростувало чуйні про "злиття" персональних даних із мобільного застосунку "Дія"

Про це повідомляє Страна.uа.

Відео дня

Зазначається, що нардеп повідомила про це на своїй сторінці в Facebook. Пізніше пост було приховано, але його скріншот опублікувала на своїй сторінці телеведуча каналу ZIK Наталія Влащенко.

"Друзі, є питання. Як ви ставитеся до ідеї закриття Телеграму - враховуючи його бекграунд, так би мовити? Чому ОК (соцмережа "Однокласники" - Ред.), ВКонтакті закриті, а Телеграм квітне й поширюється, хоча часто використовується у сумнівних, а іноді й злочинних цілях?", - написала Підгірна.

Нижче вона прикріпила посилання на статтю, розміщену на сайті швейцарського уряду, в якій йдеться, що свобода в інтернеті загрожує демократії європейських держав.

В коментарях її підтримала екс-нардеп восьмого скликання Ради від партії "Самопоміч" Ганна Гопко. На її думку, Telegram необхідно заборонити в Україні рішенням РНБО, оскільки він нібито становить загрозу для національної безпеки країни.

"Закрити й не панькатися! Це вимога нацбезпеки. І разом з ним ще й кремлівські канали. Рішенням РНБО. І не слухати "гідбридних" західних аля аналітичних центрів, які будуть розповідати про цензуру, обмеження свободи слова. Роз'їдання мізків кремлівськими наративами треба зупиняти. Кремлівські пропагандистські ресурси за деякими показниками гірше за танки, які вбивають людей", - зазначила Гопко.

фото Наталія Влащенко

Як повідомляв УНІАН, вчора Служба безпеки України розпочала розслідування з приводу зливу персональних даних мільйонів українців через Telegram-бот.