Ілюстрація REUTERS

Apple оголосила імена лауреатів традиційної щорічної премії Design Awards, що присуджується купертиновським гігантом розробників iOS-додатків та ігор за видатний дизайн, інновації, винахідливість й технічні досягнення.

Читайте такожУкраїна входити в топ-5 країн з дешевим мобільним інтернетом у світі

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Цього року переможців вісім - по чотири в кожній з категорій (ігри та програми)", - йдеться в повідомленні.

Переможці, окрім визнання, отримали від Apple алюмінієвий куб з фірмовим гравіюванням Apple і техніку компанії.

Кращі додатки:

Darkroom від Bergen Co. - безкоштовний фото- і відеоредактор для iPhone та iPad з інтуїтивно зрозумілим керуванням". Додаток використовує технології Apple, серед них API-інтерфейси для фото і камери, швидкі дії на головному екрані, контекстні меню і тактильний відгук. Це яскравий приклад мобільного медіаредактора з широкими можливостями, який оцінять як звичайні користувачі, так і професійні фотографи, стверджують в Apple.

фото Apple

Looom від iorama.studio - додаток для малювання анімації на iPad для любителів і професіоналів. Воно максимально використовує технології Apple, серед них Apple Pencil і темний режим.

Shapr3D від Shapr3D Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag - безкоштовний CAD-додаток для iPad, яке підійде для створення складних 3D-моделей. Додаток використовує можливості фірмової платформи доповненої реальності ARKit і функції перетягування, а пізніше цього року навчиться використовувати сканер LiDAR для автоматичного створення точного 2D плану поверху і 3D моделі приміщення як основу для проектування. Дизайн можна переглядати в реальному масштабі за допомогою технологій доповненої реальності безпосередньо у відсканованому приміщенні.

фото Apple

StaffPad від StaffPad Ltd - музична програма для перетворення рукописних нот на цифровий формат на iPad. Додаток підтримує роботу Apple Pencil, перетягування та Core ML, дозволяючи сканувати кожен такт й зберігати його у вигляді нот, які можна редагувати за допомогою інтуїтивно зрозумілих сенсорних інструментів або того ж Apple Pencil.

фото Apple

Кращі ігри:

Sayonara Wild Hearts від розробника Simogo і видавця Annapurna Interactive - безкоштовна музична аркада для iPhone, iPad та Apple TV. В ній активно застосовуються технології Apple, включаючи API Metal і Game Center, просторове аудіо та ігрові контролери. В описі проекту виділяють винятковий сюрреалістичні пейзажі, чарівні візуальні ефекти та захопливий динамічний ігровий процес.

Sky: Children of the Light - умовно-безкоштовний "соціальний квест-проект" від thatgamecompany для iPhone та iPad з багатокористувацьким режимом й видовищним відеорядом. Гравці вирушають в політ мальовничими просторами чарівного королівства, щоб повернути зірки, що впали, назад на небо.

фото Apple

Song of Bloom - головоломка від інді-розробника Філіпа Столленмайєра для iPhone та iPad. Гравці стежать за оповіданням, яке динамічно викладається у вигляді візуальних образів у різних стилях.

фото Apple

Where Cards Fall - безкоштовна пригодницька гра на графічному 3D API Metal від розробника The Game Band й видавця Snowman. Доступна для iPhone та iPad.

фото Apple