Український додаток Reface став найпопулярнішим iOS-додатком в США / фото RefaceAI

У минулу середу утиліта заміни обличчя Reface стала найпопулярнішою програмою в категорії "Розваги" в AppStore в США та ще 17 країнах, випередивши TikTok і Netflix. А сьогодні команда розробників оголосила, що додаток вирвалося в лідери й стало загалом найпопулярнішим додатком в Америці.

Читайте такожПродажі iPhone залишаються стабільними на тлі загального падіння ринку смартфонів

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Додаток Reface дозволяє розмістити своє обличчя у відео з зірками, для цього достатньо одного Селфі. На цей час Reface завантажили понад 27 мільйонів разів, при цьому їм користувалися такі зірки, як Snoop Dogg, Britney Spears, Dua Lipa, Miley Cyrus, John Legend та інші", - йдеться в повідомленні.

"Погодьтеся, круто бачити український стартап в топі на найбільш конкурентному ринку світу. Наскільки нам відомо, стартапи зі Східної Європи на кшталт MSQRD і Prisma виходили в топ, але ніколи стартап з України не був №1 в США. Круто розуміти, що додаток став віральним і популярним не тільки в Америці, але і більш ніж в 100 країнах світу. Ми з командою пишаємося результатом, це нас зарядило, але зараз важливо не зупинятися на досягнутому, а рухатися далі. Тому зараз активно набираємо нових людей в команду. Скоро розповімо про новий продукт і функціональність в технологіях, які ми готуємо для Reface", - зазначив Роман Могильний, СЕО ReafaceAI.

Засновники стартапу запевнили, що Reface піклується про безпеку користувачів і не надає особисту інформацію третім сторонам. Додаток тільки зчитує основні риси обличчя, кодує, і переносить на відео або гіфку. Протягом 24 годин фото, яке зробив користувач для заміни особи видаляють з Google Cloud платформи й воно зберігається лише локально на телефоні користувача.

фото RefaceAI

Зазначається, що команда RefaceAI запустила вищезгаданий додаток Reface цього року під назвою Doublicat. При цьому стартап RefaceAI був створений ще у 2011 році, його засновниками є Роман Могильний, Олесь Петрів, Ярослав Бойко, Дмитро Швець, Іван Алцибєєв, Денис Дмитренко та Кирило Сигіда. Основний офіс Reface.AI знаходиться в Києві, його команда налічує 50 осіб.