Huawei продає бренд смартфонів Honor за $15 мільярдів

Після завершення операції Digital China Group (головний дистриб'ютор Honor), стане одним з двох найбільших власників акцій Honor Terminal Co Ltd.

Компанія Huawei погодилася продати свій молодіжний бренд Honor консорціуму Digital China.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожНові смартфони Huawei будуть побудовані на чіпах від Qualcomm - ЗМІ

Як пише видання, на цей крок китайського виробника змусили санкції з боку США.

Угода з Digital China та урядом міста Шеньчжень передбачає продаж майже всіх активів, включаючи сам бренд Honor, а також пов'язані з ним структури, включаючи відділ досліджень і розробок.

Сума угоди в чотири рази перевищує спочатку називалася і становить значні 100 мільярдів юанів ($15,2 млрд).

Після завершення операції Digital China Group (головний дистриб'ютор Honor), стане одним з двох найбільших власників акцій Honor Terminal Co Ltd. Її частка складе мало не 15%. Digital China погасить більшу частину суми за рахунок банківських кредитів. Також повідомляється про участь в угоді ще як мінімум трьох інвестиційних фірм, підтримуваних урядом фінансового і технологічного центру Шеньчженя. Кожна з них отримає від 10% до 15% акцій.

Повідомляється, що Honor планує зберегти більшу частину своєї управлінської команди, понад 7000 осіб зі штату і вийти на біржу протягом трьох років.

Huawei оголосить про угоду до кінця тижня.

За тримісячний період з липня по вересень моделі Honor склали 26% в загальному обсязі продажів смартфонів Huawei (51,7 млн штук).

Хронологія подій

У жовтні 2020 року ЗМІ писали про те, що Huawei розраховує виручити від продажу Honor близько 3,7 мільярда доларів, а серед потенційних покупців називалися Xiaomi, TCL і Digital China Group.

15 жовтня 2020 року стало відомо про те, що Huawei веде переговори про продаж бренду смартфонів Honor

Huawei: історія конфлікту

  • У 2018 році директори ЦРУ, ФБР, АНБ та інших розвідувальних органів США заявили, що не рекомендують купувати техніку китайських компаній Huawei та ZTE через ризик шпигунства.
  • У травні 2019 року США внесли китайську Huawei до чорного списку, обмеживши діяльність компанії на американському ринку і заборонивши американським держструктурам використовувати обладнання Huawei.
  • У травні 2020 року глава Держдепартаменту США Майк Помпео опублікував заяву, в якій говорилося, що в майбутньому буде ще більше обмежений експорт американських товарів для компанії Huawei.
  • 1 липня 2020 року Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила Китайські телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозою національній безпеці.
  • 13 липня 2020 року в Huawei заявили, що сподіваються на відстрочку до 2025 року у питанні відсторонення компанії від розгортання 5G у Великобританії.
  • 20 липня 2020 року Британія попросила Японію розгорнути 5G без Huawei.