Макс не виключає проведення IPO / Ілюстрація REUTERS

Ілон Маск планує через кілька років провести IPO проекту з передачі високошвидкісного супутникового інтернету Starlink. Зараз проект розвиває компанія SpaceX.

Про свої плани бізнесмен розповів у Twitter.

Читайте такожКомпанія Ілона Маска анонсувала запуск чергової місії Starlink

Відео дня

"Ймовірно, ми проведемо IPO Starlink, але тільки через кілька років, коли зростання виручки буде рівним і передбачуваним», - написав Маск.

 Бізнесмен обіцяв подбати про те, щоб при виході Starlink на біржу дрібні гравці отримали пріоритет.

Скріншот Twitter

Що таке IPO

Як повідомляє Wikipedia, IPO - це публічна пропозиція, первинне публічне розміщення та перший публічний продаж акцій акціонерного товариства, у тому числі у формі продажу депозитарних розписок на акції, необмеженому колу осіб.

Хронологія подій

У лютому цього року президент SpaceX Гвінн Шотвелл заявляла, що Starlink може бути виділений в окрему компанію для проведення IPO в найближчі роки.

Торік сам Маск заявляв, що Starlink став важливим новим джерелом доходів для SpaceX.

Космічний Інтернет від Ілона Маска: що відомо

  • SpaceX - це приватна космічна компанія Ілона Маска. Завдання SpaceX-розробка революційних космічних технологій.
  • Starlink - супутникова мережа нового покоління, яка в разі успішного функціонування зможе забезпечити людей по всьому світу широкосмуговим доступом в інтернет.
  • 7 серпня 2020 року SpaceX запустила на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink. Крім супутників, ракета також повинна вивести на орбіту два малих космічних апарати дистанційного зондування Землі американської компанії BlackSky.
  • Наприкінці серпня SpaceX перенесла запуск супутників Starlink через погану погоду.