Ілюстрація REUTERS

Міністерство електроніки та інформаційних технологій Індії заборонило використання в країні кілька десятків китайських додатків, включаючи такі популярні програми, як TikTok та WeChat.

Читайте такожПандемія коронавірусу: соцмережа TikTok виділить $375 мільйонів для підтримки медиків, освітян та бізнесу

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Уряд Індії вважає такі додатки "залученими в діяльність ... завдає шкоди суверенітету і цілісності Індії". Загалом в списку значиться 59 додатків", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Індія є величезним ринком для програми TikTok, яке належить китайській компанії ByteDance. Згідно з даними SensorTower за квітень цього року, 30% від загальної кількості завантажень TikTok (близько 2 мільярдів) припадає на Індію. Глава TikTok в Індії визнав урядовий указ. Разом з тим він заперечує передачу інформації про користувачів уряду Китаю. Додаток для обміну повідомленнями WeChat, що належить китайській інтернет-компанії Tencent, має понад 1 мільярд користувачів в усьому світі.

"Це не перший випадок заборони TikTok в Індії. Минулого року уряд наказав компаніям Google та Apple видалити програму зі своїх магазинів у зв'язку з побоюваннями з приводу наявності порнографії на платформі. Індійські урядові органи заявили, що TikTok заохочує поширення відвертого контенту та "культурну деградацію". Заборону було знято приблизно за тиждень", - підкреслює видання.

Зазначимо, напруженість між Китаєм і Індією залишається на високому рівні після інциденту, що стався на початку цього місяця на кордоні між двома країнами, в результаті якого загинули 20 індійських солдатів. Проте безпосередньо уряд не пов'язує цей інцидент із забороною китайських додатків.