Засновник Telegram підкреслив, що випуск облігацій сильно відрізняється від продажу акцій / Ілюстрація REUTERS

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що інвестори, які купили облігації Telegram не отримують жодних прав на управління месенджером і не зможуть впливати на його політику.

Таку заяву Дуров зробив під час спілкування з користувачами в чаті Durov’s Chat у Telegram.

Читайте такожTelegram отримав $1 мільярд, продавши облігації великим інвесторам

Відео дня

"Володіння облігаціями не передбачає будь-яких значущих важелів, так само як і дружба з кимось, хто володіє облігаціями. Облігації Telegram - це форма боргу, яку будь-який інвестор тепер може купити на вторинному ринку", - заявив Дуров.

Засновник Telegram підкреслив, що випуск облігацій сильно відрізняється від продажу акцій, при якому інвестори отримують право голосу і місця в раді директорів.

Що цьому передувало

  • Станом на 12 січня 2021 року месенджер Telegram став другим за кількістю завантажень додатком в США.
  • Зростання популярності Telegram відбулося на тлі блокування акаунтів президента Дональда Трампа в Facebook і Twitter, а також відключення соцмережі Parler, популярної у його прихильників.
  • На початку січня 2021 року WhatsApp ввів нову політику конфіденційності, що могло викликати перехід частини користувачів на альтернативні месенджери.
  • Станом на 15 січня 2021 року інвестори оцінили Telegram у $30 мільярдів.
  • 18 лютого 2021 року стало відомо про те, що Telegram хоче залучити $1 мільярд в обхід біржі.
  • 23 березня 2021 року засновник Telegram Павло Дуров повідомив про те, що месенджер залучив $1 млрд продавши облігації великим інвесторам.