Оновлення iOS 14 поширюється автоматично повітрям / фото Apple

Компанія Apple випустила фінальні версії своїх нових операційних систем - iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 та watchOS 7.

Читайте такожБез iPhone 12: підсумки презентації Apple 2020 (відео)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"На презентації 15 вересня Apple оголосила, що оновлення iOS, iPadOS, tvOS і watchOS вийдуть вже на наступний день, що стало великим сюрпризом для розробників - зазвичай підготовка до релізу займала кілька тижнів, а цього року нова iOS навіть випередила нове покоління iPhone", - йдеться в повідомленні.

Вихід оновлення для iOS

Цікаво, що Apple приступила до поширення оновлень на пару годин пізніше звичайного, змусивши багатьох похвилюватися, а багато ЗМІ поспішили повідомити про вихід оновлення завчасно. Що б там не було, своє слово компанія дотримала.

Встановити iOS 14 можна на всі смартфони, починаючи з iPhone 6s.

фото ITC.ua

Оновлення поширюється автоматично по повітрю. Прискорити цей процес можна, перейшовши у відповідний розділ налаштувань і натиснути кнопку, що відповідає за перевірку доступності останній оновлень.

"В iOS 14 з'явилися повноцінні настроюються віджети, бібліотека додатків App Library з функцією автоматичного сортування додатків за теками і каталогами, загальносистемна підтримка режиму картинка в картинці для одночасного відтворення відео і запуску додатків, можливість приховувати "зайві" домашні екрани з додатками, а також новий інтерфейс дзвінків і Siri - вони більше не займають весь екран. Ще одне чільне нововведення iOS 14-App Clips. Це окремі функціональні частини додатків у вигляді карток, які швидко запускаються без необхідності повної установки програми цілком. Правда, наразі невідомо, коли ця функціональність стане доступна українцям", - підкреслює видання.

фото ITC.ua

Інші новинки від Apple

  • iPadOS 14 приносить всі нововведення iOS 14, а також кілька додаткових - дизайн інтерфейсу додатків перероблений під великий екран планшета, а також додалися нові функції, пов'язані зі стилусом Apple Pencil (підтримується рукописне введення в пошуковому рядку або нотатках).
  • watchOS 7 додає більше циферблатів, можливість ділитися кастомізованими циферблатами, трекінг сну і таймер миття рук, а tvOS 14  має підтримку відео 4K на YouTube.