Facebook бореться з російською пропагандою / shopcatalog.com

Американська компанія Facebook заявила про викриття нового пропагандистського російського проекту.

Про це повідомляє The New York Times.  

Читайте такожFacebook викрив та знешкодив в Україні масштабну "фабрику тролів"

Відео дня

Облікові записи

Йдеться про сторінки та облікові записи, пов'язані з "Агентством інтернет-досліджень", більш відомим як "фабрика тролів".

Як пише видання, ці облікові записи вели користувачів на сайт Peace Data, де публікуються матеріали, що фокусуються на США, Великобританії та країнах Близького Сходу та Африки.

Штучно згенеровані особистості та зображення

Як пише видання, для більшої правдоподібності, Росія залучила до створення облікових записів справжніх американців, а також штучно згенеровані особистості та зображення.

Проект встиг залучити близько 14 тисяч передплатників. Twitter також заблокував п'ять акаунтів, пов'язаних з Peace Data.

Видання не виключає, що Ймовірно метою російської "фабрики тролів", як і у 2016 році, є втручання у президентські вибори в США.

Боротьба з "фабрикою тролів"

  • У вересні 2019 року Facebook призупинив в Україні діяльність акаунтів і груп, які вели скоординовані кампанії з дезінформації. Серед заблокованих - сторінки інформаційних сайтів" Знай", Politeka і Hyser.
  • 12 липня 2020 року Президент Дональд Трамп підтвердив, що у 2018 році США зробили кібератаку проти російської "фабрики тролів", що посилено поширювала дезінформацію під час президентських виборів 2016 року та проміжних виборів 2018 року.