Розробникам додатків Google доведеться платити високу комісію / Ілюстрація REUTERS

Компанія Google посилила правила, які зобов'язують розробників додатків платити 30% комісії за покупки всередині сервісів. 

Компанія Google посилила правила використання сторонніх платіжних систем для покупок всередині ігор і додатків і зобов'язала всіх розробників підключити систему компанії для оплати покупок всередині додатків. Про це пише CNBC.

Читайте такожGoogle Maps буде інформувати про захворюваність на COVID-19 в різних регіонах світу

Відео дня

Нові умови для розробників

Власна система Google стягує 30% комісії з платежів, як це відбувається в AppStore. Зазначається, що нові умови для розробників набудуть чинності з 30 вересня 2021 року.

У блозі компанії наголошується, що згідно з політикою Google, розробники зобов'язані були використовувати платіжну систему Google для покупок в додатках в Google Play Store, але це не було суворою умовою.

"Ми хочемо бути впевнені в тому, що наші правила ясні та актуальні, щоб їх можна було застосовувати послідовно і справедливо до всіх розробників, і тому ми уточнили формулювання в нашій політиці платежів", — відзначили в Google.

У самій Google не назвали конкретних розробників, які обійшли це правило. Разом з тим в компанії підкреслили, що правила дотримуються 97% розробників.

Програми Netflix і Spotify дозволяють користувачам оплачувати підписку безпосередньо з карти, без прив'язки до облікового запису Google.

Відмова від платних розширень

24 вересня 2020 року Google вирішив повністю припинити підтримку платних розширень в офіційному онлайн-магазині Chrome Web Store.