Розробники соцмережі запевняють, що вона буде доступною на території України / Ілюстрація REUTERS

Соціальна мережа " ВКонтакте "на своїй офіційній сторінці для українських користувачів повідомила, що розробники поліпшили роботу проксі в мобільному додатку, завдяки чому ВК тепер можна користуватися "без обмежень".

Про це повідомляє "VK Україна".

Читайте такожСоцмережа " Вконтакті" обійшла блокування українських провайдерів - ЗМІ

Відео дня

"Користуйтеся VK як і раніше, без всяких VPN. Ми покращили роботу проксі в мобільному додатку, тому з'єднання тепер стабільніше", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні також наголошують, що для українських користувачів відтепер немає перешкод. Йдеться про те, що вже не потрібно встановлювати сервіси для обходу блокування, щоб соцмережа безперебійно працювала на мобільних пристроях.

Скріншот VK Україна

Хронологія подій

  • 15 травня 2017 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав указ про продовження на рік санкцій проти Росії, згідно з яким в Україні було заблоковано доступ до російських соціальних мереж "ВКонтакті", "Однокласники", ресурсів Yandex, а також заборонено використання бухгалтерського програмного продукту "1С".
  • Доступ до російських соціальних мереж було обмежено у зв'язку з блокуванням всіх ресурсів сервісу Mail.Ru Group. Під дію санкцій підпали сайти антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" та DrWeb.
  • 1 серпня 2017 року програмісти розповіли, які дані про користувачів збирає додаток "ВКонтакті".
  • 3 жовтня 2017 року російські сайти випали з десятки найпопулярніших сайтів в Україні.
  • Соцмережа "ВКонтакті" за підсумками червня 2019 року опинилася на восьмому місці найбільш відвідуваних сайтів з місячним охопленням аудиторії 26%, тоді як в червні 2018 року соцмережа займала четверну позицію з місячним охопленням аудиторії 31%.
  • У вересні 2019 року розробники "ВКонтакті" заявили, що навчилися обходити блокування українських операторів і що зайти в соцмережу через мобільний додаток можна практично через будь-якого українського провайдера.