Google хоче перетворити YouTube на маркетплейс / REUTERS

YouTube тестує можливість, яка дозволить продавати рекламовані на платформі товари прямо з відео. Для цього сервіс став пропонувати авторам використовувати програмне забезпечення YouTube для маркування та відстеження продуктів, представлених в їх кліпах.

Читайте такожУкраїнська утиліта стала найпопулярнішим iOS-додатком у США

Про це повідомляє "НВ" з посиланням на Bloomberg.

Відео дня

"Потім ці дані будуть пов'язані з інструментами аналітики та покупок від батьківського Google. Як пише видання, таким чином компанія намагається перетворити YouTube в великий каталог товарів з відео, які глядачі можуть переглядати та купувати безпосередньо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з цією метою YouTube також тестує інтеграцію з платформою електронної комерції Shopify.

Що сказав представник YouTube

Представник YouTube підтвердив Bloomberg, що компанія тестує ці функції на обмеженій кількості каналів. Також в компанії додали, що творці відео будуть мати контроль над зображуваними продуктами. В YouTube назвали це експериментом і відмовилися повідомляти подробиці.

Зазначається, що це крок дозволить перетворити відеосервіс з рекламного гіганта в претендента на місце великого гравця в електронній комерції, який зможе конкурувати з Amazon та Alibaba.

"YouTube - один з найменш використовуваних ресурсів. Якщо вони вирішать, що хочуть інвестувати в це, для них це величезна можливість", - зазначив президент стартапу електронної комерції Basket Енді Еллвуд.

Як YouTube торгуватиме товарами

Поки невідомо, як YouTube планує заробляти на продажах товарів. Відзначається, що сервіс почав пропонувати підписки для авторів і стягувати 30% від цих платежів.

За даними Bloomberg Intelligence, до 2025 року ринок електронної комерції, за винятком Китаю, може зрости до 2,8 трильйона доларів. Аналітики зазначають, що хоча Facebook і випереджає YouTube на цьому ринку, перспективи зростання електронної комерції роблять його занадто великим, щоб залишатися осторонь.

Що цьому передувало

  • У найближчі три роки Google збирається заплатити виданням 1 мільярда доларів за новини для нового сервісу компанії Google News Showcase.