Samsung випустила новий чіпсет / ITC.ua

Корейська компанія Samsung розкрила характеристики чіпсета Exynos 850, який судячи з усього буде використовуватися в смартфонах початкового рівня. На ринок вже вступив смартфон з цим чіпом – бюджетний Galaxy A21s.

Читайте такожRedmi представила два недорогі 5G-смартфони (фото)

Як повідомляє ITC.ua, система виконана за нормами 8-нанометрового технологічного процесу LPP. Чіпсет несе 8 обчислювальних ядер Cortex-A55, які працюють на частоті до 2,0 ГГц. За графіку відповідає GPU ARM Mali-G52.

Відео дня

Система підтримує оперативну пам'ять LDDR4x і флеш-пам'ять eMMC 5.1. Також вона дозволяє використовувати основні та фронтальні камери з роздільною здатністю до 21,7 Мп. Для подвійних конфігурацій камер можна використовувати сенсори з роздільною здатністю 16 Мп і 5 Мп.

Чіпсет підтримує дисплеї з роздільною здатністю аж до Full HD+ 2520х1080 точок. Серед інших доступних функцій і можливостей значаться Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, FM Radio, LTE (Cat.7 для завантаження і Cat.13 для віддачі). Підтримується відео (кодування/декодування) 1080p з частотою 60 кадрів в секунду.

Чіпсет Samsung Exynos 850 запущений в масове виробництво і, ймовірно, незабаром його можна буде зустріти в інших смартфонах і планшетах початкового рівня.

Раніше повідомлялося, що користувачі флагманів Samsung скаржаться на проблеми зі дзвінками. Компанія випустила оновлення.