Уряд має намір розвивати електронні довірчі послуги / фото depositphotos

Амбітною метою України є впровадження комплексного державного сервісу в смартфоні для громадян.

Як повідомляє прес-служба про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на дискусійній платформі "Реформи належного управління в Україні" в рамках підготовки до конференції з реформ в Україні, яка запланована на липень 2021 року у Вільнюсі.

Читайте такожЗеленський анонсував підключення 3 тисяч сіл до швидкісного інтернету

Відео дня

"Серед наших планів: підключення України до швидкісного інтернету 4G і впровадження нової, перспективної технології 5G. Розвиток електронних довірчих послуг. На порядку денному Україна - ЄС стоїть укладення двосторонньої угоди про взаємне визнання електронних довірчих послуг",-цитує прем'єра його прес-служба.

Швидкісний інтернет в Україні

  • 28 квітня Кабінет Міністрів затвердив порядок та умови надання місцевим бюджетам державної субвенції на підключення сіл до фіксованого інтернету, яка цього року становить 500 млн грн.
  • Державний бюджет на 2021 рік передбачає виділення 1 млрд 789 млн 314 тис.грн на цифровізацію країни.
  • Зокрема, 500 млн грн буде виділено на підключення до швидкісного фіксованого інтернету близько 6 тис. соціальних об'єктів у селах.
  • Близько 1,5 млн українців, що  мешкають в селах, у 2021 році зможуть отримати доступ до фіксованого оптоволоконного інтернету за рахунок державної субвенції.
  • 17 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський анонсував забезпечення доступу до фіксованого швидкісному інтернету 3 тисяч сіл.