фото REUTERS

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін обурився рішенням Meta (Facebook, Instagram) не блокувати гнівні дописи українців про росіян і Путіна. Політик пообіцяв платформі Цукерберга наслідки.

Про це повідомляє пропагандистське ТАСС.

Володін назвав рішення Цукерберга "розпалюванням ненависті щодо росіян" й "інформаційною війною".

Відео дня

За словами Володіна, необхідно звернутися в Генпрокуратуру РФ і Слідчий комітет з проханням вжити заходи за заклики до насильства щодо громадян РФ.

"Це війна, спрямована конкретно проти наших російських громадян з використанням американських платформ, які функціонують на території нашої країни", - сказав спікер Держдуми.

Що передувало

Компанія Meta тимчасово дозволить користувачам Facebook та Instagram в деяких країнах публікувати дописи, які містять заклики до насильства проти російських солдатів у контексті їхнього вторгнення в Україну, а також із закликом до смерті президента Росії Володимира Путіна або білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Дозволятимуть дописи з побажаннями смерті російським окупантами як форму політичного вираження в період російсько-української війни.

Водночас модератори й далі накладатимуть санкції на пости, у яких користувачі закликатимуть до насильства проти цивільних, в тому числі росіян.

Заклики до смерті Путіна чи Лукашенка будуть дозволені, якщо вони не будуть містити точної вказівки на місце знаходження цілі та метод виконання замаху.

Вас також можуть зацікавити новини: