У налаштуваннях Айфонів тепер видно, чи оригінальні запчастини були встановлені після ремонту

Функція буде корисною, якщо збираєтеся придбати смартфон на б/у ринку.

Apple випустила оновлення iOS 15.2, яке показує справжність запчастин iPhone та історію звернень в сервісні центри компанії.

Якщо пройти в "Налаштування" → "Основні" → "Про цей пристрій", то під серійним номером виявиться новий розділ під назвою "Історія запчастин і обслуговування". 

Для iPhone XS і більш старих моделей буде доступна інформація про справжність акумулятора. Починаючи з iPhone 11 з'явиться повідомлення про заміну акумулятора та дисплея, а iPhone 12 та iPhone 13 додатково проінформують про заміну камери.

Якщо деталь оригінальна, то буде показана дата обслуговування пристрою. Якщо ні, то поруч з неоригінальними компонентами з'явиться позначка "Невідома деталь".

За словами Apple, дані повідомлення мають інформаційний характер – неоригінальні деталі не завадять роботі вашого айфона. Функція буде корисною, якщо збираєтеся придбати смартфон на вторинному ринку або при зверненні в неофіційні сервісні центри, аби переконатися в оригінальності деталей.

Читайте такожОприлюднено концепти iOS 16 – чого очікувати від майбутньої операційної системи (відео)Раніше УНІАН вже писав, що до Нового року українців може чекати дефіцит iPhone. Попри весь свій вплив, навіть такого гіганта не оминула нестача комплектуючих.

Зазначимо також, що в Apple привілейоване становище в порівнянні з іншими замовниками, тому дефіцит торкнеться інші компанії ще сильніше. Так, глава Razer попередив про неминуче зростання цін на ігрові ноутбуки, а у 2022 році купити PlayStation 5 буде навіть складніше, ніж зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: