Huawei в немилості: Vodafone продаватиме в Європі 5G-смартфони Oppo

Минулого року Vodafone довелося відмовитися від співпраці з Huawei через санкції США.

Китайська Oppo стала партнером оператора Vodafone для постачання телефонів до європейських країн.

Читайте такожHuawei втратила ключового постачальника чіпів через санкції США

Про це повідомляє liga.net з посиланням на TechCrunch.

18 травня Oppo оголосила про партнерство з Vodafone на європейському ринку. Угода охоплює флагмани Oppo, що підтримують 5G, а також ряд інших популярних моделей. Вони продаватимуться у Великобританії, Німеччині, Нідерландах, Іспанії, Португалії, Румунії та Туреччині.

Таким чином Vodafone готується задовольняти зростання попиту на телефони з підтримкою 5G. Минулого року компанії довелося відмовитися від співпраці з Huawei через санкції США, які залишили користувачів Huawei без доступу до сервісів Google на Android.

Жителі європейських країн купують Oppo з середини 2018 року. Компанія однією з перших випустила бюджетні телефони 5G в Європі у 2019 році.

Oppo - сестринський бренд Vivo під керівництвом китайського холдингу BBK. У Китаї Oppo - другий за популярністю виробник смартфонів після Huawei.

Сегмент Android займав 86% частки від всіх смартфонів, відвантажених у світі в першому кварталі 2020 року. Samsung і Xiaomi очолили рейтинг найбільш продаваних Android-смартфонів.

Виробництво смартфонів переживає найбільший спад в історії. У першому кварталі 2020 року серед 6 провідних брендів (Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi, OPPO і Vivo) негативна динаміка спостерігалася у всіх, крім Vivo.