Ілюстрація REUTERS

Голова комітету Бундестагу у закордонних справах Норберт Реттген закликає не допустити китайську компанію Huawei до участі в розвитку мережі мобільного зв'язку 5G в Німеччині.

Читайте такожHuawei звинувачують в отриманні $75 мільярдів від уряду Китаю: компанія все заперечує

Про це Реттген, що представляє консервативний Християнсько-демократичний союз (ХДС), заявив в інтерв'ю Welt am Sonntag, повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

Він, зокрема, підкреслив недавній негативний досвід Німеччини, отриманий під час викликаної коронавірусом кризи.

"Нам довелося переконатися на власному досвіді, якими можуть бути наслідки, якщо ми більше не в змозі виробляти достатньо прості вироби, наприклад захисні маски для обличчя, а покладаємося на такі країни, як Китай", - сказав політик, який зараз є одним з претендентів на посаду голови ХДС.

"Тому ми наполягаємо на тому, щоб не ставити себе в залежність від підконтрольних держорганам Китаю компаній, коли мова йде про критично важливої інфраструктури, а саме про нашу "цифрової нервової системи" 5G", - застеріг політик.

Наразі уряд ФРН не планує виключати Huawei з тендеру на розвиток 5G-мереж в Німеччині. Проте розроблений МВС ФРН проект закону про IT-безпеки передбачає необхідність перевірок постачальників послуг мобільного зв'язку 5G на предмет їх надійності.

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп звинуватив Huawei в тому, що ця китайська компанія використовувала свої технології для надання можливості владі Китаю несанкціонованого доступу до потоку даних в інших країнах. Тому Трамп закликав не допускати Huawei до розвитку мереж надшвидкісного стандарту мобільного зв'язку 5G в США та вимагає цього від країн ЄС.