Політика щодо неактивних користувачів месенджера буде застосовуватися після 15 травня / Ілюстрація REUTERS

Месенджер WhatsApp роз'яснив, що станеться з користувачами, які не погодяться зі змінами конфіденційності.

Про це повідомляє TechCrunch.

Читайте такожПісля оновлення умов догоди WhatsApp втратив 30 мільйонів користувачів

Відео дня

В електронному листі одному зі своїх торгових партнерів WhatsApp повідомляє, що він буде "неквапливо" просити таких користувачів дотримуватися нових умов, щоб "мати в розпорядженні повну функціональність WhatsApp" починаючи з 15 травня.

Якщо вони як і раніше не приймуть умови, "протягом нетривалого часу ці користувачі зможуть приймати дзвінки та повідомлення, але не зможуть читати або відправляти повідомлення з програми". "Нетривалий" час триватиме кілька тижнів.

Політика щодо неактивних користувачів месенджера буде застосовуватися після 15 травня. Вона говорить, що облікові записи "зазвичай видаляються після 120 днів бездіяльності".

Що цьому передувало

  • На початку грудня 2020 року влада 48 американських штатів і Федеральна торгова комісія подали позови проти Facebook, звинувативши компанію в порушенні антимонопольного законодавства.
  • Від компанії вимагають, щоб вона продала придбані раніше WhatsApp і Instagram для відновлення добросовісної конкуренції.
  • 8 січня 2021 року в ЗМІ з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp оновив свою угоду користувача, додавши пункт про передачу особистих даних користувачів корпорації Facebook.
  • 10 січня 2021 року WhatsApp підтвердив, що буде передавати Facebook особисті дані користувачів.
  • 19 січня 2021 року з'явилася інформація про те, що месенджер WhatsApp вирішив перенести оновлення угоди користувача, згідно з яким особисті дані будуть передаватися в Facebook. 
  • Оновлення угоди викликало невдоволення у користувачів WhatsApp. Після оновлення умов угоди WhatsApp втратив 30 мільйонів користувачів.