Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується за рахунок імпортних поставок, в Україні в березні 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс на 78% і становить 7,4 тисячі авто.

Читайте такожПродажі нових комерційних авто в Україні зросли майже на чверть

Про це повідомила прес-служба асоціації "Укравтопром".

Відео дня

При цьому частка вживаних автомобілів на первинному ринку легкових автомобілів склала 52%.

За даними асоціації, збільшення частки секонд-хенду на первинному ринку пов'язане з тим, що цього року закінчується дія зниженого акцизу на імпорт легкових автомобілів, що були в експлуатації, а також зі зниженням середньої ціни пропозиції таких авто, оскільки під пільгу в 2018 році потрапляють вже і 8-річні авто.

"Лідируючу позицію в березні серед ввозяться вживаних іномарок зайняли автомобілі Volkswagen, яким було видано 1252 українських реєстраційних номерів. На другому місці автомобілі марки Renault - 1126 штук. Замикає лідируючу трійку Skoda, 696 вживаних автомобілів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку в Україні у 2017 році порівняно з 2016 роком зріс у 3,3 рази і становить 56,744 тисячі авто.

Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.