Скоро в Україні почнуть будувати платну дорогу зі Львова до Польщі / фото ukravtodor.gov.ua

Будівництво першої платної дороги зі Львова до Краковець (Польща) почнеться в 2020 році.

Читайте також"Укравтодор" цьогоріч хоче завершити дорогу зі Львова до Умані

Про це керівник "Укравтодору" Славомір Новак повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"З 2020 року почнемо другий етап реконструкції і нового будівництва, у рамках якого заплановано будівництво першої концесійної дороги Краковець-Львів", - зазначив Новак.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2015 року "Укравтодор" оголосив конкурс на будівництво першої в Україні концесійної дороги Львів - Краковець, розмови про будівництво якої велися вже більш десяти років. Але у вересні того ж року стало відомо, що конкурсні заявки претендентів - української компанії "Українські транспортні магістралі" і французької Bouygues - не відповідають умовам конкурсу. У зв'язку з цим Міністерство інфраструктури повідомило, що розраховує запустити в новому форматі цей конкурс після того, як буде вдосконалено законодавство України про концесії, а також про державно-приватне партнерство.

27 лютого 2018 року Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері будівництва та експлуатації автомобільних доріг" (реєстраційний номер 6766), яким дозволяється будувати і експлуатувати автомобільні дороги на умовах концесійного договору.

Законом передбачається, що на умовах концесії можуть передаватися для будівництва і експлуатації дороги загального користування державного значення. При цьому передбачена передача в концесію лише тих ділянок доріг, які будуватимуться, а не вже побудовані. У 2018 році міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що в тендері на будівництво платної дороги за маршрутом Львів-Краковець будуть готові брати участь щонайменше три-чотири китайські і європейські компанії.