Tesla почне поставки Model 3 до Європи / фото twitter/elonmusk

Tesla наступно місяця розраховує почати поставки до Європи електромобілів Model 3 в модифікації Long Range після отримання дозволу від Управління з контролю за дорожнім рухом (RDW) в Нідерландах.

Читайте такожTesla істотно підвищила ціни на своїх зарядних станціях

Таким чином, це дозволить компанії продавати свої автомобілі по всій Європі, не отримуючи дозволу в кожній окремій країні ЄС, пише itc.ua.

Відео дня

По суті, це вже формальність, враховуючи, що на початку січня Tesla відкрила передзамовлення на Model 3 в ряді європейських країн.

Нагадаємо, компанія днями вирішила скоротити 7% робочих місць, щоб зменшити витрати за одночасного нарощування виробництва дешевших версій автомобілів. Коли Ілон Маск повідомив про це у своєму листі він висловив надію, що поставки дорожчих версій Model 3 (на цей раз до Європи та Азії) дозволять отримати невеликий прибуток. Продажі седана в Європі і Китаї можуть допомогти компанії компенсувати скорочення федеральних пільг в США на купівлю електромобілів.

Як пише видання, завдяки Model 3 у Tesla з'явилася можливість розширити свою експансію на ринок автомобілів преміум-класу, де домінують німецькі BMW, Mercedes-Benz і Audi. Минулого року Tesla реалізувала в США 138 тис. електромобілів Model 3. В Європі цей ринок в два рази більший, тому у компанії є всі шанси поліпшити свої показники.