Для початку реалізації стартапу з охорони дрона УЗ потрібно 9 мільйонів гривень / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" розглядає можливість використання безпілотників на 68 полігонах для охорони інфраструктури.

Читайте такожРозкрадання 98 мільйонів «Укрзалізниці»: чотирьом підозрюваним обрали запобіжний захід

Про це повідомив інформаційний портал "Укрзалізниці" - "Магістраль".

Відео дня

"В рамках проекту UZ Air Guard "Укрзалізниця" розглядає безпілотники як потенційних охоронців і інспекторів інфраструктури. Для початку реалізації стартапу потрібно 9 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проект із застосуванням безпілотників передбачає оснащення відеоспостереженням з повітря 68 полігонів.

"Це ті локації, на яких відбувається майже 95% крадіжок на магістралі. Оператори в режимі реального часу будуть стежити за ситуацією і вчасно реагувати на появу зловмисників", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що вже сьогодні залізничниками налагоджено співпрацю з представниками "Украероруху" та Державіаслужби. "Завдяки їх консультацій та роз'яснень щодо діючого законодавства учасникам стартапу вдалося розробити алгоритм дій подачі заявок на дозвіл польотів, реєстрацію судна та повітряного простору", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, починаючи з 20 січня, працівники сервісної служби Національної поліції стежитимуть за дотриманням громадського порядку, а бійці підрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку цілодобово чергуватимуть на центральному залізничному вокзалі в Києві.