Tesla випустила режим безпеки для тварин Dog Mode / фото twitter.com/Tesla

Компанія Tesla впровадила у своїх електромобілях спеціальний режим Dog Mode. Він покликаний забезпечити комфортні умови перебування для домашніх улюбленців в салоні автомобіля.

Читайте такожTesla знизила ціни на електромобіль Model 3

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Іноді буває важко визначити, чи працює електромобіль. А це може викликати занепокоєння, якщо в автомобілі знаходяться собаки, і не видно, що працює кондиціонер. Новий режим дозволяє усунути цю проблему", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2016 році Tesla в одному з оновлень прошивки впровадила функцію Cabin Overheat Protection. Вона дозволяє подбати про комфорт дітей і домашніх тварин, які залишилися в припаркованому автомобілі. Вона підтримує комфортний рівень температури в закритому автомобілі протягом багатьох годин, навіть коли він не працює. Тоді компанія підкреслила, що така функція можлива лише на електромобілях Tesla, які оснащені великими батареями.

Новий режим Dog Mode фактично є розширеною версією функції Cabin Overheat Protection. Для його активації в припаркованому автомобілі потрібно вибрати на сенсорному дисплеї Keep On Climate і вибрати режим DOG, а потім встановити бажаний температурний діапазон. Завдяки цьому не тільки буде підтримуватися комфортна температура в салоні, але і стурбовані перехожі будуть проінформовані, що кондиціонер працює і собака всередині знаходиться в комфортних умовах, так що немає потреби намагатися визволити її. Такий режим може підтримуватись досить довго. Якщо ж рівень заряду батареї електромобіля опуститься нижче 20%, користувачеві на смартфон буде надіслано відповідне повідомлення.