Автомобіль отримав версії з бензиновим і дизельним двигунами / фото drive.com.au

Компанія Ford представила нове покоління «гарячого» хетчбека і універсала Focus ST — автомобіль отримав версії з бензиновим і дизельним двигунами.

Читайте такожНайшвидший у світі: Bentley представила свій новий кросовер (фотогалерея, відео)

Бензиновий двигун представлений 280-сильним 2,3-літровим турбомотором EcoBoost з технологією антілаг від спорткара Ford GT і пікапа Ford F-150 Raptor. Також доступний варіант хетчбека з 190-сильним 2-літровим турбодизелем EcoBlue, повідомляє «Комерсант».

Відео дня

Бензиновий агрегат поєднується або з 6-ступінчастою механічною коробкою передач, або з 7-ступінчастою автоматичною трансмісією з підрульовими пелюстками, а дизель — тільки з «механікою».

Спортивна модифікація відрізняється від базового Ford Focus доопрацьованою підвіскою з новими налаштуваннями, переробленим рульовим управлінням, посиленими гальмами і блокуванням диференціала з електронним управлінням, а для дизельної версії доступна система векторизації тяги на колесах.

Для Focus ST запропоновано кілька варіантів роботи силового агрегату і електронних систем (Slippery/Wet, Normal, Sport), а для моделі з опціональним пакетом Performance Pack доданий режим Track Drive.

Ford Focus ST отримав новий аеродинамічний обвіс, спортивну вихлопну систему, особливі колісні диски і ексклюзивні кольори забарвлення кузова. Інтер'єр відрізняється новими кріслами Recaro, спортивним кермом, алюмінієвим селектором коробки передач, сріблястим декором і сірою прострочкою оббивки.

У продажу на європейському ринку Ford Focus ST з'явиться влітку 2019 року.