Електромобіль Peugeot / фото int-media.peugeot.com

Французький автовиробник Peugeot не став чекати старту Женевського автошоу і представив оновлене покоління хетчбека Peugeot 208 за тиждень до офіційного початку виставки. Повністю електрична версія моделі отримала ім'я Peugeot e-208.

Читайте такожНазвано топ-5 найбільш «електромобільних» країн і найпопулярніші бренді

Нове покоління хетчбеків Peugeot 208 засноване на модульній платформі MP/e-CMP (Common Modular Platform), що дозволило запропонувати потенційним покупцям моделі на основі бензинових, дизельних та електричних двигунів. При цьому розмір салону та обсяг багажника аналогічні у всіх трьох випадках, оскільки акумуляторні батареї розташовані в днище версії e-208, пише itc.ua.

Електромобіль Peugeot e-208 оснащується електродвигуном потужністю 100 кВт (136 к. с.) з крутним моментом 260 Нм, який здатний прискорити цю модель до 100 км/год за 8,1 секунди. Виробник передбачив три режими роботи (економічний, нормальний, спортивний) і два режими гальмування (помірний, інтенсивний), які дозволяють отримати максимально можливий запас ходу або максимальну динаміку, залежно від потреб водія в конкретний момент.

Ємність батареї Peugeot e-208 становить 50 кВт/год, чого за даними виробника достатньо для запасу ходу в 340 км вимірювального циклу WLTP і 450 км — по циклу NEDC. Акумуляторна батарея оснащена рідинним охолодженням, при цьому контур батарей пов'язаний з системою опалення салону, що дозволяє використовувати відведене від батарей тепло для підтримки оптимальної температури в салоні. Розробники надають гарантію, що ємність батареї не впаде нижче 70% протягом 8 років експлуатації або 160 тис. км пробігу.

Повний заряд батареї займе 16 годин за умови використання посиленої розетки Green Up Legrand та звичайної побутової електромережі. Якщо використовувати настінний блок Wall Box, то в режимі трифазної мережі (11 кВт) час заряду становитиме 5 годин 15 хвилин, в режимі однофазної мережі (7,4 кВт) — 8 годин. Наявність рідинного охолодження дозволяє використовувати швидкісні станції з потужністю до 100 кВт, в цьому режимі можна зарядити батарею на 80% місткості всього за 30 хвилин.

Модель Peugeot 208 пропонуватимуть у п'яти варіантах комплектації (Access, Active, Allure, GT Line і GT), при цьому залежно від вибору, на центральній консолі буде розташований сенсорний дисплей з діагоналлю 5, 7 або 10 дюймів. Додаткова інформація також виводиться у вигляді голографічної проекції у фірмовому стилі i-Cockpit. Модель також підтримує широкий спектр систем допомоги водієві Drive Assist, включаючи утримання автомобіля на смузі руху, розпізнавання знаків, автоматичне екстрене гальмування, Full Park Assist і т. д.

Відзначимо, що продажі оновленого Peugeot 208 почнуться восени 2019 року, електрична версія Peugeot e-208 буде доступна одночасно з ДВЗ-варіантами.