Перший повнорозмірний тестовий трек Hyperloop / facebook/hyperlooptt

Компанія Hyperloop Transportation Technologies закінчує будівництво повномасштабного тестового треку для вакуумного поїзда у французькій Тулузі.

Читайте такожНаціональна академія наук підтвердила перспективність впровадження Hyperloop в Україні

Про це йдеться на офіційній сторінці компанії в Facebook.

Відео дня

"В "аерокосмічній долині" Європи наближається до завершення перша повномасштабна система Hyperloop. ...Майбутнє транспорту збирається рухатися вперед з безпрецедентною швидкістю", – зазначили в Hyperloop Transportation Technologies і розмістили фото тестового треку.

Нагадаємо, Франція та Іспанія першими погодилися підтримати проект Hyperloop і відкрили дослідницькі центри, які розроблятимуть інноваційну систему.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян вперше заявив, що в Україні займуться розробкою нового виду транспорту - вітчизняного аналога Hyperloop, який називатиметься HypeUA. Він повідомив, що для створення новітнього транспорту Мінінфраструктури залучило до проекту з української сторони Національну академію наук України, "Укроборонпром", "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. Макарова" («Південмаш»), "Каховський завод електрозварювального устаткування", " Інтерпайп Україна ", Unit.City, Агентство розвитку Дніпра, Український інститут майбутнього і Платформу розвитку інновацій, а також закордонну компанію Octagonal Corporation, яка, як повідомив міністр, займається будівництвом Hyperloop в Мексиці.

Пізніше до проекту приєдналася компанія Hyperloop Transportation Technologies, підписавши меморандум про співпрацю з Мінінфраструктури України, який передбачає будівництво пілотної лінії hyperloop довжиною 15 км.

Довідка УНІАН. Hyperloop - це транспортна система, що складається зі сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.