Model Y буде приблизно на 10% більша від Model 3 за розмірами / фото Tesla

Презентація нового електромобіля Tesla Model Y, який належатиме до класу компактних кросоверів і стане п'ятим автомобілем компанії Ілона Маска, заснованої у 2003 році, пройде 14 березня в лос-анджелеській дизайн-студії Tesla.

Читайте такожСтартували продажі бюджетної Tesla: названі ціни та комплектації

Про це в одному з останніх твітів, повідомив засновник і голова Tesla Ілон Маск.

Відео дня

Компактний кросовер Tesla Model Y повинен забезпечити компанії подальший стабільний ріст, повторивши успіх доступного седана Model 3. Не виключено, що Model Y навіть зможе в кінцевому підсумку перевершити успіх Model 3.

За попередніми офіційними повідомленнями та джерелами стало відомо, що Model Y побудований на тій же платформі, що й Model 3, і ділить з доступним седаном близько 75% всіх компонентів. Це повинно позитивно позначитися як на виробничих витратах і, отже, на ціні для кінцевого покупця, так і на швидкості нарощування темпів випуску, пише itc.ua.

Попередні витоки вказували на те, що до кінця 2020 року Tesla планує випускати Model Y в тих же обсягах, що зараз Model 3 (7 тис. в тиждень).

Маск також зазначив, що Model Y буде приблизно на 10% більша від Model 3 за розмірами та на стільки ж дорожча за ціною. При цьому запас ходу в Model Y буде трохи меншим, ніж у Model 3.

Ще одна важлива новина — цієї середи, 6 березня, буде відкрита перша станція Tesla Supercharger третього покоління. На жаль, Маск не повідомив, де саме її відкриють. Але тут можна згадати, що до кінця цього року Tesla розраховує довести кількість всіх станцій Supercharger до 23 тис. (з нинішніх 12,888).

Нагадаємо, в кінці 2016 року, кажучи про Supercharger V3, Маск натякнув, що максимальна потужність третього покоління станцій Tesla Supercharger значно перевищить 350 кВт.

Низка китайських ЗМІ раніше припускали, що Tesla може почекати, щоб показати автомобіль на квітневому автосалоні в Шанхаї.

Зазначимо, що 14 березня відбудеться анонс Model Y з оголошенням характеристик і цін, а також проведенням тест-драйвів для журналістів. Масове виробництво Model Y, як раніше неодноразово зазначалося, почнеться не раніше 2020 року. Поки що Tesla просто ніде випускати Model Y, який вже давно готовий до випуску на ринок.