Ілюстрація REUTERS

Французький автоконцерн Bugatti представив на Женевському автосалоні унікальний гіперкар La Voiture Noire, який став найдорожчим новим автомобілем у світі.

Читайте такожMitsubishi ASX, Skoda Kamiq та Kia Niro: найбільш очікувані прем'єри Женевського автосалону-2019 (відео, фоторепортаж)

Як йдеться в повідомленні компанії, вартість нового чорного гіперкара La Voiture Noire становить 11 млн євро. Як пишуть ЗМІ, з урахуванням податків машина може обійтися покупцеві в 16,5 млн євро. 

Відео дня

Автомобіль поки що представлений в єдиному екземплярі й вже проданий. Покупець не розкривається.

Всі деталі La Voiture Noire виготовлені вручну. Автомобіль створений на основі іншого гіперкара Bugatti – Chiron, він має карбоновий кузов насиченого чорного кольору зі вставками з вуглепластику.

В автомобілі встановлений 16-циліндровий двигун об'ємом 8 л потужністю 1500 к. с. Авто розганяється до 100 км/год за 2,5 с і розвиває максимальну швидкість 420 км/год.

Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS
Ілюстрація REUTERS

Особливий гіперкар випущений в рамках святкування 110-річного ювілею французької марки, заснованої Етторе Бугатті в 1909 році. При цьому сам автомобіль присвятили знаковій моделі Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року випуску.