Київ продаватиме права на експлуатацію паркувальних майданчиків через Prozorro / фото УНІАН

Київ продаватиме права на експлуатацію платних паркувальних майданчиків на конкурсі через систему ProZorro.

Читайте такожСпівробітникам ТРЦ хочуть покращити умови праці

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення сьогодні на засіданні сесії Київради підтримали 64 з 83 депутатів.

Відео дня

Очікується, що конкурентні засади вдосконалять систему організації паркувального простору у місті.

Згідно з рішенням, через три місяці КП «Київтранспарксервіс» спільно з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА мають розпочати продаж прав на розміщення або облаштування комунальних паркомайданчиків підприємства (крім тих, що визначені безпосередньо для облаштування «Київтранспарксервісом») виключно у системі ProZorro і без права передачі третім особам.

Доповідач з даного питання, депутат від групи «Київська команда» Ольга Балицька зазначила, що таким чином паркувальні майданчики, «замість того, щоб роздаватись ручним методом кому заманеться», виставлятимуться на ProZorro, а громада і підприємці знатимуть, хто і за яку ціну придбав права на експлуатацію майданчиків.

Водночас проект рішення викликав дебати між депутатами, бо деякі з них заявили, що отримали звернення від підприємців, які займаються експлуатацією паркувальних майданчиків відповідно до укладених раніше договорів. Підприємці побоюються, що чинність таких угод буде припинена у зв’язку з цим рішенням Київради.

У відповідь представник провладної фракції Андрій Станніков зазначив, що це рішення є рамковим, і наразі не визначено порядок його реалізації.

«В одному з пунктів рішення зазначається, що у разі необхідності, але не пізніше ніж через 3 місяці з дня прийняття цього рішення, Департамент транспорту має надати Київміськраді проект рішення, спрямований на реалізацію сьогоднішнього рішення. Це лише рамковий документ, який визначає стратегічний напрямок - що ми за прозорі процедури у цій сфері», - зазначив він.

За словами Страннікова, протягом трьох місяців Київрада має ухвалити документ щодо реалізації сьогоднішнього рішення.

«І тим рішенням буде встановлено переваги для тих, хто на сьогодні експлуатує ті чи інші майданчики. Тобто в другому рішенні будуть забезпечені їх права», - запевнив Странніков.

Своєю чергою головуючий на засіданні міський голова Віталій Кличко дав протокольне доручення забезпечити розробку необхідного наступного проекту рішення Київради.