Приміське залізничне сполучення столиці хочуть перетворити в Київський S-Bahn / фото УНІАН

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» планує найближчим часом спільно з владою Києва презентувати проект повного оновлення приміського сполучення столиці, який оцінюється в кілька мільярдів гривень.

Читайте такожУЗ не планує цього року підвищувати ціни на проїзд у поїздах

Як передає кореспондент УНІАН, про повідомив очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов на зустрічі з журналістами.

Відео дня

«Після успішного запуску поїзда сполученням з Борисполем ми бачимо, що є великий попит на покращення приміського сполучення. Нам треба співпрацювати з органами влади. Тому на засіданні Кабміну було доручення нам і Київській міській адміністрації взяти участь у цьому процесі. У нас є проект, і сподіваємося, що найближчим часом зможемо його презентувати, на повне оновлення приміського сполучення Київського вузла. Для цього необхідне співфінансування місцевої влади. Проект для Києва не дуже дорогий - кілька мільярдів гривень», - сказав він.

Кравцов зазначив, що проект передбачає повне оновлення рухомого складу приміських поїздів по Київському вузлу, який з'єднує Київське кільце і територію міста, а також по ближньому передмістю - в напрямку Ірпеня, Білої Церкви, Броварів, Обухова, Фастова.

«Це дозволить ефективно вивозити і завозити пасажирів у години пік з передмістя з інтервалом 10-15 хвилин. Таким чином ми б хотіли на базі залізничного передмістя «Укрзалізниці» зробити Київський S-Bahn, як у Німеччині. Найдорожча частина - інфраструктура, є. Її треба поліпшити, але вона є», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" розробляє комплексну програму оновлення приміського сполучення у Київському регіоні, і планує цього року приступити до її реалізації.