Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" планує перейти до щоквартальної індексації цін на вантажоперевезення, яка буде дорівнює індексу цін виробників.

Читайте такожМіжнародні експерти пояснили, чому від підняття тарифів на вантажоперевезення постраждає сама "Укрзалізниця"

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова "Укрзалізниці" Євген Кравцов на зустрічі з журналістами.

Відео дня

"Для того, щоб мати більш плавну індексацію і перейти від збільшення тарифів раз на рік, ми плануємо перейти до щоквартальної індексації на індекс цін виробників із запізненням на місяць після опублікування цін. Це питання зараз знаходиться на обговоренні. Ми пропонуємо тверезу і справедливу систему. Адже іншої пропозиції, як нічого не підвищувати, ми не чули", - сказав він.

При цьому Кравцов зазначив, що з 1 квітня тариф на вантажоперевезення буде підвищено на 14,2%.

"На даному етапі у нас на столі лежить план підвищити з 1 квітня тариф на вантажоперевезення на 14,2%. Я очікую, що в п'ятницю Державна регуляторна служба підтримає це рішення. Минулого тижня у нас було засідання в Держрегуляторній службі, де було прийнято рішення додатково досліджувати питання. Зараз консенсус знайдено. Далі ми готові до обговорення цифри, яка нам необхідна для реалізації програми розвитку компанії", - сказав він.

Також, Кравцов повідомив, що до кінця року від автоматичної індексації, якщо вона буде введена, очікується додатково близько 1,9 мільярда гривень.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" знизила рівень індексації тарифів на вантажні перевезення на 2019 рік - до 14,2%, відкоригувавши раніше оприлюднений фінплан, в якому планувалося з 1 лютого підвищити тарифи на 16,6%.

Компанія вважає справедливим значення 14,2% - це офіційно оприлюдненого Держстатом рівень зростання цін виробників промислової продукції за 2018 рік.

Раніше "Укрзалізниця" заклала у фінплан підвищення тарифів на вантажні перевезення з 1 лютого 2019 року на 16,6%, з 1 квітня - на 2,5%, з 1 липня - на 5% і з 1 жовтня - на 7,5%.