Новий автобус побудований на базі шасі Asia Star / фото ЗАЗ

Найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ), що входить в структуру Української автомобільної корпорації, запустив виробництво нової модифікації автобуса малого класу ЗАЗ А08. Про це повідомили в прес-службі підприємства.

Читайте такожВ Україні з початку року скоротилося виробництво автотранспорту

"Новинка стає логічним продовженням модельного ряду вже впроваджених у виробництві автобусів, серед яких вже є автобус малого класу ЗАЗ А07 і автобус середнього класу ЗАЗ А10. Модель ЗАЗ А08 дозволить в першу чергу задовольнити попит клієнтів на техніку, передбачену для експлуатації на приміських маршрутах, а також буде доступна і в шкільній модифікації", - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Відзначається, що новий автобус побудований на базі шасі Asia Star, тоді як конструкція кузова стала результатом власних розробок українського автовиробника.

«Автобус ЗАЗ А08 оснащується сучасним турбодизельним двигуном виробника силових агрегатів Weichai робочим об'ємом 3 л, потужністю 103/3000 к. с. і обертовим моментом 400 Нм. Двигун відповідає екологічному стандарту Євро-5», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що салон нового автобуса, в обробці якого використані антивандальні матеріали, дозволяє перевозити 28 пасажирів, а загальна місткість салону становить 43 пасажири.

Також в якості стандартного обладнання встановлено автономний обігрівач, а в якості опції доступний кондиціонер салону.

Довідка УНІАН. Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ, Запоріжжя) - найбільше автомобілебудівне підприємство України з повномасштабним виробництвом автомобілів, комплектуючих, штампуванням, зварюванням, фарбуванням, складанням. Підприємство входить в корпорацію "УкрАВТО".

Корпорація УкрАВТО є генеральним імпортером та офіційним дилером більше 20 автомобільних брендів, що володіє повним циклом власного виробництва. Корпорація є власником контрольного пакету акцій ЗАТ "ЗАЗ". У структуру корпорації входить більше 400 автосервісних підприємств у всіх областях України.