Основні проекти в регіоні - дорога Запоріжжя - Маріуполь, ремонт мостів / фото УНІАН

На відновлення дорожньої мережі Донецької області цього року буде спрямовано понад 1,6 млрд гривень, заявив під час робочої поїздки до цього регіону міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Читайте такожНа українських дорогах можуть з'явитися шумові смуги

«Ми інвестуємо значні кошти у відновлення доріг Донецької області. Так, 2018 року фінансування становило понад 2 млрд гривень, цього року буде спрямовано понад 1,6 млрд гривень", - сказав Омелян, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Відео дня

За словами міністра, основні проекти в регіоні - дорога Запоріжжя - Маріуполь, ремонт мостів і доріг місцевого значення та комунальної власності.

"Таких обсягів фінансування область не бачила ніколи. Ми ремонтуємо і відновлюємо якісне сполучення між містами і між областями. Ми ніколи не дамо нашим громадянам відчути, що вони якось відділені чи не потрібні - ніколи! Донецька область - це Україна, Луганська область - це Україна і Крим - це Україна. Дорогами ми об'єднаємо країну», - заявив Омелян.

Він також повідомив, що в 2018 році за рахунок окремої програми було відремонтовано дорогу Київ - Харків - Довжанський.

«У 2012 році в Донецькій області було відремонтовано трохи більше ніж 50 км автодоріг, у 2018 - майже 100 км. Цифри - найкращий доказ реального розвитку інфраструктури на всій території України. Ми обов'язково змінимо і якість доріг в Україні, і звільнимо нашу землю від окупантів», - наголосив міністр.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтодору", на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення в Україні в 2019 році буде спрямовано близько 20 млрд грн із загальної суми у 34,4 млрд грн на дороги державного значення, що закладено в Дорожньому фонді. В цілому на ремонт і будівництво доріг місцевого і державного значення в бюджеті України передбачено понад 50 млрд грн, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.