Ілюстрація REUTERS

У Бердянську (Запорізька обл.) на території Державного підприємства «Бердянський морський торговельний порт» співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки.

Читайте такожНАБУ завершило розслідування масштабних розкрадань в Адміністрації морпортів

Про це УНІАН повідомили у прес-службі держпідприємства.

Відео дня

Детективи НАБУ проводять слідчі дії на території підприємства у зв'язку з купівлею портом нового обладнання – автокрана.

За даними адміністрації порту, обладнання, вартістю 2,5 млн грн, закуплено через систему Prozorro, однак у детективів НАБУ все ж виникли питання щодо законності цього придбання.

Як повідомили на підприємстві, адміністрація йде на контакт з представниками НАБУ і надала всі необхідні документи.

Слідчі дії правоохоронців не позначилися на роботі морського порту – він працює в звичайному режимі.

Довідка УНІАН. На материковій частині України налічується 13 державних морських портів. Зокрема, в Одеському регіоні працюють Одеський, Білгород-Дністровський порти, порт «Чорноморськ» і порт «Южний», в Миколаївському регіоні розташовані Миколаївський порт і стивідорна компанія "Ольвія". Також Україна має свої порти на Азовському регіоні – Маріупольський, Бердянський, а на Дунаї їх всього три – Ренійський, Ізмаїльський та Усть-Дунайський. Порти Херсонського регіону – Херсонський та Скадовський.

Порти анексованого Росією в березні 2014 року Кримського півострова – Керченський, Севастопольський, Феодосійський, Ялтинський та Євпаторійський.